Välkommen till Valkyrian 9!

AKTUELLT!
Uppdaterat april 2023

ÅRSSTÄMMA 15/5
Årsstämma blir 15/5 på gården. Ta med en stol. Kallelser har nu kommit i allas brevlådor. Mer info under fliken Dokument.

NYA FASTIGHETSSKÖTARE
Smart Förvaltning Sverige AB har på fastighetsskötselsidan blivit NABO nu. Beställningar och felanmälningar sker via felanmälan 010-288 00 26 eller formulär här: https://nabo.se/felanmalan

HISSRENOVERING I B-UPPGÅNG
I augusti/september kommer hissen i uppgång B renoveras.

GROVSOPSDAGAR
Vårens grovsopshelg blir den 21-23 april. Då kan alla medlemmar få slänga grovsopor på angivna platser på gården och ställa återbruk på ge- och ta-bord i portalen. Den 24 eller 25 maj hoppas vi att Myrorna kan hämta det som finns kvar på borden i portalen. Den 25 maj hämtas alla grovsopor av sopföretaget.

BOAPPA – app för att boka tvättstugan och gården
Ladda ner appen Boappa och boka lätt tvättstuga och gård. Hör av er till styrelsen för mer information.

SORTERING AV MATAVFALL – PÅ GÅNG, MEN FÖRSENAT
Från och med den 1 januari 2023 är det obligatoriskt i Stockholm att börja med sortering av matavfall. Vi ordnar med nya tunnor och kommer att se till att det finns bruna påsar för matavfall till oss alla. Detta är försenat i hela Stockholms stad. Vi återkommer med mer information! Sopnedkasten kommer fortsatt endast användas för restavfall – då tunnorna för matavfall måste vara förslutna för att undvika skadedjur. De bruna påsarna måste man alltså gå ner med till soprummet för att slänga, vilket vi hoppas att alla kommer att göra.

AVGIFTSHÖJNING
Det kommer att ske en avgiftshöjning på 10% för alla boende + verksamheter för att säkerställa fortsatt god ekonomi i föreningen. Höjningen sker den 1 januari 2023.

OVK
OVK 9-10 maj är klar. Dock några nedslag och åtgärder som behöver fixas. Styrelsen återkommer till berörda. Alla ska ha fått tillbaka nycklar i brevinkast.

UPPDATERADE TRIVSELREGLER
Under fliken “Dokument” här på hemsidan finns vår välkomstbroschyr med trivselregler. Läs gärna igenom den för att få svar på det mesta, till exempel kring nycklar till tvättstuga, namn på dörren, grillar på balkongen eller cykel- och mopedparkering.

PORTALEN
Vänligen ställ inte påsar, kartonger och annat skräp i portalen. Använd vårt återvinningsrum (bredvid uppgång B, samma källare som tvättstugan finns i) eller gå till närmaste återvinningsstation. Om ni ställer en möbel eller liknande i portalen som ska hämtas upp. Ange då namn, nummer och tid på ett papper och fäst på möbeln. Låt oss hålla fint!

GROVSOPRUMMET
Alla medlemmar i föreningen behöver hjälpas åt med att hålla fint i soprummet. Vi har det mycket förmånligt som kan sopsortera i vår fastighet och slippa gå iväg för att sortera och återvinna avfall. Låt oss vika/stampa kartonger så att de tar mindre plats, lägga rätt avfall i rätt behållare, ta upp om det är skräpigt på golvet, ej lämna grovsopor/återbruk i soprummet och ej slänga batterier och glödlampor i vanliga hushållssoporna utan gå iväg med dessa till närmaste återvinningsstation. Det kostar extra för föreningen varje gång som vi behöver beställa extra hämtning eller extra städning. Sköter vi inte detta utrymme kan vi eventuellt behöva stänga ner det helt! Vi äger huset tillsammans – låt oss hjälpas åt!

– Nyheter kring ComHem! Varje medlem i föreningen ska själv gå in på www.comhem.se eller ringa kundtjänst för att uppgradera till 250MBps!

Vi äger huset tillsammans, glöm inte det!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.