Välkommen till Valkyrian 9!

AKTUELLT!

PORTALEN
Vänligen ställ inte påsar, kartonger och annat skräp i portalen. Använd vårt återvinningsrum (bredvid uppgång B, samma källare som tvättstugan finns i) eller gå till närmaste återvinningsstation. Om ni ställer en möbel eller liknande i portalen som ska hämtas upp. Ange då namn, nummer och tid på ett papper och fäst på möbeln. Låt oss hålla fint!

GROVSOPRUMMET
Alla medlemmar i föreningen behöver hjälpas åt med att hålla fint i soprummet. Vi har det mycket förmånligt som kan sopsortera i vår fastighet och slippa gå iväg för att sortera och återvinna avfall. Låt oss vika/stampa kartonger så att de tar mindre plats, lägga rätt avfall i rätt behållare, ta upp om det är skräpigt på golvet, ej lämna grovsopor/återbruk i soprummet och ej slänga batterier och glödlampor i vanliga hushållssoporna utan gå iväg med dessa till närmaste återvinningsstation. Det kostar extra för föreningen varje gång som vi behöver beställa extra hämtning eller extra städning. Sköter vi inte detta utrymme kan vi eventuellt behöva stänga ner det helt! Vi äger huset tillsammans – låt oss hjälpas åt!

INFOBREV I MEJLFORM 18/11
Nu behöver vi alla hjälpas åt med steg 2 i bekämpningen av råttorna. Ett par råtthål/ingångar har hittats i väggen från innergården. Dessa har täppts igen. Men nu behöver ALLA kolla väggarna i sina förråd för att se om det finns fler råttingångar där. Detta gäller i synnerhet förråden med väggar mot innergården där råtthålen hittills har hittats. I den vevan, vänligen städa era förrådsgolv så att vi blir av med lukten av urin och avföring från råttorna. Upptäcker ni ett hål, meddela oss i styrelsen! Det är mycket önskvärt att detta sker före den 23/11 då Anticimex kommer tillbaka till fastigheten igen för att se hur mal- och råttbekämpningen går.

Om ni vill ha hjälp med städningen i ert förråd – kontakta SMART förvaltning på 08-660 02 60 eller info@smartförvaltning.se Tack för att vi hjälps åt med detta, trots kort varsel!

INFOBREV I ALLA BREVLÅDOR
Vi hoppas att ni alla har fått infobrev i era brevlådor. Brevet finns också uppsatt i portalen. Viktigt att vi alla läser detta och att vi hjälps åt med åtgärder kring bland annat mal och råttor i källaren. Glöm inte heller att mejla era kontaktuppgifter till brfvalkyrian9@gmail.com

LÄS VÅRA TRIVSELREGLER
Under fliken “Dokument” här på hemsidan finns vår välkomstbroschyr med trivselregler. Läs gärna igenom den för att få svar på det mesta, till exempel kring nycklar till tvättstuga, namn på dörren, grillar på balkongen eller cykel- och mopedparkering.

TVÄTTSTUGAN
Ny torktumlare på plats i oktober!

INSKOLNING AV FÖRSKOLEBARN PÅ INNERGÅRDEN UNDER EN BEGRÄNSAD PERIOD
Tack från oss i styrelsen och från förskolan för tålamod och förståelse för att förskolan kunnat få använda bakre gården till inskolning under augusti och september. Vi kommer att hjälpa dem nu under pandemitider och låta dem vistas eftermiddagar på bakre gården fram till nyår.

CYKELRENSNING
Alla medlemmar har i början av sommaren fått information i brevlådan om att vi ska se över vilka cyklar som används i föreningen och vilka som på sikt kan rensas/skänkas bort. Var gärna behjälpliga med detta, tack!

RELINING UPPSKJUTEN
Vi skjuter också upp projektet att göra reliningen av stammar, som annars var tänkt till sommaren. Vi siktar på att genomföra den nästa sommar, 2021. Eftersom vi började planera detta projekt långt före det var nödvändigt, så har vi fortfarande god tid på oss.

ÖVRIGT
– Ni som har hund, på förekommen anledning, rasta dem ej på er balkong eller på vår gemensamma gård!

– Nyheter kring ComHem! Varje medlem i föreningen ska själv gå in på www.comhem.se eller ringa kundtjänst för att uppgradera till 250MBps!

– Vill ni låna gården för dop, middag eller annan festlighet, meddela styrelsen i förhand och sätt upp en lapp till grannarna.

Vi äger huset tillsammans, glöm inte det!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.