Välkommen till Valkyrian 9!

AKTUELLT!

TVÄTTSTUGAN
Vi håller på att se över tvättstugans torktumlare, då de inte fungerar helt tillfredsställande.

INSKOLNING AV FÖRSKOLEBARN PÅ INNERGÅRDEN UNDER EN BEGRÄNSAD PERIOD
Från och med den 24 augusti och i cirka en månad framåt kommer förskolan Bubblan att få nyttja innergården delar av dagen, måndag till fredag, för inskolning av nya barn på förskolan. Det kommer vara mindre barngrupper med, i alla fall till en början, en medföljande förälder per barn. Under rådande pandemi får inte föräldrar vistas inne på förskolan. Detta försvårar en inskolning avsevärt då varken blöjbyten, läggning vid sovstunden eller att sitta med sitt barn vid matbordet är möjligt. Under normala omständigheter är det föräldern som sköter allt detta med barnet under de första inskolningsdagarna, för barnets trygghet. För att få en så bra och trygg start som möjligt för de nya barnen, önskar Bubblan att inskolning delvis kan ske på vår innergård istället för i Hälsingehöjden där det är en massa barn, andra förskolor och en betydligt rörigare miljö. Vi behöver alla hjälpas åt under Covid-19 och vi som styrelse hoppas att alla i föreningen förstår situationen som Bubblan är i, och stöttar den, denna begränsade period. Har medlemmar i föreningen frågor kring detta, vänligen kontakta oss, och inte förskolan, på brfvalkyrian9@gmail.com Ta hand om varandra!

MOPEDPARKERING PÅ INNEGÅRDEN
Styrelsen har nu kommit fram till (efter beslut på stämman) att det ska vara möjligt att parkera upp till tre mopeder längst in på gården, närmast F-porten. Fordonen ska parkeras med framhjulen vända mot muren, se uppsatt skylt. Fordonen får inte parkeras utmed muren, då barn kan klättra upp på dem eller råka välta dem. Vänligen ställ cyklar vid cykelställen.

CYKELRENSNING
Alla medlemmar har i början av sommaren fått information i brevlådan om att vi ska se över vilka cyklar som används i föreningen och vilka som på sikt kan rensas/skänkas bort. Var gärna behjälpliga med detta, tack!

RELINING UPPSKJUTEN
Vi skjuter också upp projektet att göra reliningen av stammar, som annars var tänkt till sommaren. Vi siktar på att genomföra den nästa sommar, 2021. Eftersom vi började planera detta projekt långt före det var nödvändigt, så har vi fortfarande god tid på oss.

VÄLKOMSTBROSCHYR
Vår trivsel- och välkomstbroschyr finns i digital form under fliken “Föreningen” här på hemsidan. Där finns viktig och trevlig information till oss som bor här. Uppdaterad september 2019. Läs gärna och tipsa fler!

ÖVRIGT
– OBS OBS! Inga grovsopor får ställas i sop- och källsorteringsrummet! Vi ber alla respektera detta! Nya skyltar och förtydliganden är på gång tilll soprummet. Låt oss hjälpas åt att hålla fint! /Styrelsen

– Ni som har hund, på förekommen anledning, rasta dem ej på er balkong eller på vår gemensamma gård!

– Nyheter kring ComHem! Varje medlem i föreningen ska själv gå in på www.comhem.se eller ringa kundtjänst för att uppgradera till 250MBps!

– Vill ni låna gården för dop, middag eller annan festlighet, meddela styrelsen i förhand och sätt upp en lapp till grannarna.

Vi äger huset tillsammans, glöm inte det!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.