Välkommen till Valkyrian 9!

AKTUELLT!
Uppdaterat september 2023

PROBLEM MED VARMVATTEN 26/9
Efter att Fortum brutit elen i dag har vi problem med varmvatten och vattentryck i kranarna. Jour är tillkallad och förhoppningsvis löses det under kvällen!

HISSRENOVERING I B-UPPGÅNG
Hissen i uppgång B renoveras med start 2/10.

GROVSOPSHELG
Grovsopshelg blir den 11-12 november. Då kan vi slänga exempelvis grovsopor, målarfärg och gammal elektronik på angivna platser på gården. I portalen har vi ge- och ta-bord där vi ställer återbruk. Den 13 eller 14 november hoppas vi att Myrorna kan komma och hämta det som vi inte vill ha. Senast den 15 november (de har hämtning i Vasastan onsdagar och fredagar) hämtas alla sopor.

ÅRSSTÄMMA 15/5
Tack för årsstämma 15/5. Protokoll finns under fliken “Dokument”.

NYA FASTIGHETSSKÖTARE
Smart Förvaltning Sverige AB har på fastighetsskötselsidan blivit NABO nu. Beställningar och felanmälningar sker via felanmälan 010-288 00 26 eller formulär här: https://nabo.se/felanmalan

BOAPPA – app för att boka tvättstugan och gården
Ladda ner appen Boappa och boka lätt tvättstuga och gård. Hör av er till styrelsen för mer information.

SORTERING AV MATAVFALL – PÅ GÅNG, MEN FORTFARANDE FÖRSENAT
Från och med den 1 januari 2023 är det obligatoriskt i Stockholm att börja med sortering av matavfall. Vi ordnar med nya tunnor och kommer att se till att det finns bruna påsar för matavfall till oss alla. Detta är försenat i hela Stockholms stad. Vi återkommer med mer information! Sopnedkasten kommer fortsatt endast användas för restavfall – då tunnorna för matavfall måste vara förslutna för att undvika skadedjur. De bruna påsarna måste man alltså gå ner med till soprummet för att slänga, vilket vi hoppas att alla kommer att göra.

OVK
OVK 9-10 maj är klar. Dock några nedslag och åtgärder som behöver fixas. Styrelsen återkommer till berörda. Alla ska ha fått tillbaka nycklar i brevinkast.

PORTALEN
Vänligen ställ inte påsar, kartonger och annat skräp i portalen. Använd vårt återvinningsrum (bredvid uppgång B, samma källare som tvättstugan finns i) eller gå till närmaste återvinningsstation. Om ni ställer en möbel eller liknande i portalen som ska hämtas upp. Ange då namn, nummer och tid på ett papper och fäst på möbeln. Låt oss hålla fint!

GROVSOPRUMMET
Alla medlemmar i föreningen behöver hjälpas åt med att hålla fint i soprummet. Vi har det mycket förmånligt som kan sopsortera i vår fastighet och slippa gå iväg för att sortera och återvinna avfall. Låt oss vika/stampa kartonger så att de tar mindre plats, lägga rätt avfall i rätt behållare, ta upp om det är skräpigt på golvet, ej lämna grovsopor/återbruk i soprummet och ej slänga batterier och glödlampor i vanliga hushållssoporna utan gå iväg med dessa till närmaste återvinningsstation. Det kostar extra för föreningen varje gång som vi behöver beställa extra hämtning eller extra städning. Sköter vi inte detta utrymme kan vi eventuellt behöva stänga ner det helt! Vi äger huset tillsammans – låt oss hjälpas åt!

Vi äger huset tillsammans, glöm inte det!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.